sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Vähennä jätettä fiksusti mutta miten voit tehdä?

Jätteen vähentäminen ei merkitse köyhäilyä. Voit vähentää jätettä ostamalla fiksusti ja käyttämällä rahaa ennemmin palveluihin kuin tavaroihin.

  • Osta ympäristömerkkityjä tuotteita
  • Vältä kertakäyttöisiä pakkauksia - eurooppalaiset tuottavat joka vuosi pakkausjätettä neljän tuhannen Eiffel- tornin painon verran.
  • Kierrätä silloin kun kertakäyttöpakkauksia ei voi välttää.Yhden alumiinisen limsatölkin kierrätäminen,sen sijaan, että valmistettaisiin uusi purkki, säästää energiaa niin paljon, että sillä voisi käyttää 10 tuntia kannettavaa tietokonetta.
  • Oletko arvioinut, montako tavaraa sinulla on? Kuinka suuri osa niistä on todella käytössä? Miten turhaa tavaraa kertyistä voisi välttää?

Mitä on freecycling?

Freecycling on voitto tavoittelematon, ruohonjuutason liike,jonka jäsenet haluavat kierrättää tuhat tavaransa mielummin kuin heittää ne pois. Freecyling-verkostoja syntyy joka puolella maailmaa. Suomessa niitä on jo muutamalla paikkakunnalla. Harkitse freecycling-verkostoon liitymistä tai verkoston perustaista alueellesi. http://www.freecycle.org  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti